Vakgebied Financiële administratie

Met al het relevante nieuws op het gebied van financiële administratie, is Rendement.nl is dé website voor administrateurs, controllers en andere financiële professionals. Naast artikelen en actualiteiten vindt u er veel praktische modeldocumenten en adviezen. Zo zet u snel en efficiënt de juiste stappen.

Uitgelicht door redactie

 • In de fout met de jaarrekening: één escape

  Deze zomer zullen een groot aantal organisaties de jaarrekening over het boekjaar 2016 vaststellen, om deze tenslotte te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Is er per ongeluk een fout gemaakt in deze rapportage, dan kan uw organisatie dit in de jaarrekening over het boekjaar 2017 op één manier rechtzetten.

 • Vergeet balans- en uitkeringstest niet bij inkoop aandelen

  Sinds de invoering van de Wet vereenvoudiging flexibilisering bv-recht (Flex-bv) zijn de regels rondom de inkoop van eigen aandelen versoepeld. Organisaties moeten hierdoor nieuwe regels volgen als zij eigen aandelen inkopen. Twee belangrijke onderdelen uit deze regelgeving zijn de balans- en uitkeringstest.

Laatste nieuws

Vraag & antwoorden in vakgebied Financiële administratie

Vragen gesteld door uw vakgenoten, beantwoord door een ervaren adviseur.

Tools in vakgebied Financiële administratie

Direct aanpasbare modelbrieven en -contracten, checklists en rekensjablonen mét uitleginstructie.

E-learning in vakgebied Financiële administratie

Korte, heldere, e-learningcursussen, inclusief professioneel certificaat en handig naslagwerk.

 • Debiteurenbeheer
  • E-Learning
  • Videocollege 10 minuten

  Het betalingsmoraal ligt lager dan normaal tijdens de crisis. Dat heeft u waarschijnlijk al wel gemerkt aan het contact met uw klanten. Wat moet u precies doen als uw klanten laat, te...

 • Factureren met BTW-berekening
  • E-Learning
  • Videocollege 24 minuten

  Bij eigentijds ondernemen zijn facturen nauwelijks meer weg te denken. Een goede factuur moet aan bepaalde eisen voldoen. Wat zijn die eisen? Waarom komt het hier op zorgvuldigheid aan?...