Vakgebied Financiële administratie

Met al het relevante nieuws op het gebied van financiële administratie, is Rendement.nl is dé website voor administrateurs, controllers en andere financiële professionals. Naast artikelen en actualiteiten vindt u er veel praktische modeldocumenten en adviezen. Zo zet u snel en efficiënt de juiste stappen.

Uitgelicht door redactie

 • Besluit omzetbelasting, facturering en administratie gewijzigd

  De Belastingdienst mag het recht op aftrek van voorbelasting niet weigeren enkel en alleen omdat een factuur niet aan alle formele vereisten voldoet. Voorwaarde is wel dat alle gegevens die nodig zijn om na te gaan of aan alle materiële voorwaarden wordt voldaan, voorhanden zijn.

 • Bankentaxonomie SBR (BT12) is opnieuw geactualiseerd

  Sinds 1 januari 2017 is uw organisatie verplicht om de bancaire kredietrapportage via Standard Business Reporting (SBR) in te dienen. SBR Banken heeft onlangs de bêtaversie van de nieuwe Bankentaxonomie, de BT12 gepubliceerd. Met de nieuwe Bankentaxonomie wordt een kwaliteitsverbetering behaald. Ook sluit deze update beter aan op de modellen van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst.

Laatste nieuws

Vraag & antwoorden in vakgebied Financiële administratie

Vragen gesteld door uw vakgenoten, beantwoord door een ervaren adviseur.

Tools in vakgebied Financiële administratie

Direct aanpasbare modelbrieven en -contracten, checklists en rekensjablonen mét uitleginstructie.

E-learning in vakgebied Financiële administratie

Korte, heldere, e-learningcursussen, inclusief professioneel certificaat en handig naslagwerk.

 • Debiteurenbeheer
  • E-Learning
  • Videocollege 10 minuten

  Het betalingsmoraal ligt lager dan normaal tijdens de crisis. Dat heeft u waarschijnlijk al wel gemerkt aan het contact met uw klanten. Wat moet u precies doen als uw klanten laat, te...

 • Factureren met BTW-berekening
  • E-Learning
  • Videocollege 24 minuten

  Bij eigentijds ondernemen zijn facturen nauwelijks meer weg te denken. Een goede factuur moet aan bepaalde eisen voldoen. Wat zijn die eisen? Waarom komt het hier op zorgvuldigheid aan?...