Vakgebied Financiële administratie

Met al het relevante nieuws op het gebied van financiële administratie, is Rendement.nl is dé website voor administrateurs, controllers en andere financiële professionals. Naast artikelen en actualiteiten vindt u er veel praktische modeldocumenten en adviezen. Zo zet u snel en efficiënt de juiste stappen.

Uitgelicht door redactie

 • In de agenda: nieuwe deadlines jaarrekening

  Na afloop van ieder boekjaar moeten organisaties de jaarrekening opmaken, laten vaststellen en tenslotte deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Vanaf het boekjaar 2016 zijn de deadlines die op deze verplichtingen van toepassing zijn gewijzigd. Administrateurs moeten hierdoor nieuwe deadlines in de agenda noteren.

 • Flinke verhoging boetes financiële sector

  Minister Dijsselbloem van Financiën heeft een ontwerpbesluit gepubliceerd waardoor financiële toezichthouders straks boetes kunnen opleggen die gerelateerd zijn aan de omzet van de organisatie. Het gaat om beleidsmatige aanpassingen in het Besluit bestuurlijke boetes financiële sector. Deze maatregel was al eerder aangekondigd.

Laatste nieuws

Vraag & antwoorden in vakgebied Financiële administratie

Vragen gesteld door uw vakgenoten, beantwoord door een ervaren adviseur.

Tools in vakgebied Financiële administratie

Direct aanpasbare modelbrieven en -contracten, checklists en rekensjablonen mét uitleginstructie.

E-learning in vakgebied Financiële administratie

Korte, heldere, e-learningcursussen, inclusief professioneel certificaat en handig naslagwerk.

 • Debiteurenbeheer
  • E-Learning
  • Videocollege 10 minuten

  Het betalingsmoraal ligt lager dan normaal tijdens de crisis. Dat heeft u waarschijnlijk al wel gemerkt aan het contact met uw klanten. Wat moet u precies doen als uw klanten laat, te...

 • Factureren met BTW-berekening
  • E-Learning
  • Videocollege 24 minuten

  Bij eigentijds ondernemen zijn facturen nauwelijks meer weg te denken. Een goede factuur moet aan bepaalde eisen voldoen. Wat zijn die eisen? Waarom komt het hier op zorgvuldigheid aan?...