Vakgebied Ondernemen

Om een bedrijf op te bouwen is alleen vak- en marktkennis onvoldoende. U moet ook op de hoogte zijn van andere aspecten van de bedrijfsvoering, zoals fiscale, bank- en verzekeringszaken, personeel, bedrijfsadministratie, automatisering en marketing. Rendement.nl helpt u daarbij.

Uitgelicht door redactie

 • Vragen over: zakelijke voorwaarden aan een lening

  Een bv met een goedgevulde rekening is nooit weg. Maar soms wil de directeur-grootaandeelhouder (dga) dat geld privé gebruiken, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis. In dat geval kan de bv het geld lenen aan de dga. Daarbij is het essentieel dat de lening 'zakelijke voorwaarden' heeft, anders komt de dga in de knel met de fiscus.

 • Borgstelling onzakelijk omdat bank zekerheden opsoupeert

  Een directeur-grootaandeelhouder (dga) kan borg staan om een financiering rond te krijgen. Maar zo’n borgstelling moet wel zakelijke voorwaarden hebben, en daar horen ook zekerheden voor de dga bij. Als de zekerheden al ‘op’ zijn omdat die allemaal bij de bank liggen, is de borgstelling onzakelijk, zo blijkt uit een recent gepubliceerde zaak.

Laatste nieuws

Vraag & antwoorden in vakgebied Ondernemen

Vragen gesteld door uw vakgenoten, beantwoord door een ervaren adviseur.

Tools in vakgebied Ondernemen

Direct aanpasbare modelbrieven en -contracten, checklists en rekensjablonen mét uitleginstructie.

E-learning in vakgebied Ondernemen

Korte, heldere, e-learningcursussen, inclusief professioneel certificaat en handig naslagwerk.

 • Wet- en regelgeving voor ondernemers
  • E-Learning
  • Videocollege 29 minuten

  De cursus 'Wet en regelgeving voor ondernemers' bespreekt achtereenvolgens de hoofdzaken van de Arbowet, de Wet bescherming persoonsgegevens, Regelgeving voor bedrijf en omgeving en de...

 • Algemene voorwaarden
  • E-Learning
  • Videocollege 31 minuten

  Bij elke overeenkomst hoort een bijlage met algemene voorwaarden. Deze voorwaarden worden ook wel de 'kleine lettertjes' genoemd. Omdat u algemene voorwaarden bij elke overeenkomst nodig...