Projectmanagement

Ligt de organisatie van een project op uw bordje, dan komt er heel wat op u af. Projectmanagement is dan ook een veelomvattend begrip. U moet niet alleen zorgen voor een strakke planning en uitvoering, u heeft ook te maken met budgetten en verschillende partijen die ieder hun eigen belang behartigen. Er zijn verschillende projectmanagementmethoden en ook nog een aantal eigenschappen die u als projectmanager goed van pas kunnen komen. Denk aan stressbestendigheid en het vermogen om mogelijke knelpunten te voorzien. Daarnaast is het zinvol om uw projecten en het verloop ervan te evalueren.

 

 

Projectmanagement deel 1
Videocollege
16 minuten
12-11-2020
Projectmanagement deel 2
Videocollege
25 minuten
12-11-2020

Hoe ziet een draaiboek voor een adviesopdracht eruit?

Projectmanagement | Publicatiedatum 31-01-2023

Ons advieskantoor heeft een grote financiële adviesopdracht binnengehaald. Daarvoor willen we een draaiboek opstellen. Hoe ziet zoiets eruit en wanneer is het effectief?

Waar moeten we op letten bij de evaluatie van financiële projecten?

Projectmanagement | Publicatiedatum 23-03-2022

De financiële afdeling heeft voor 2022 een aantal projecten onder zich gekregen. Waar moeten we straks op letten bij de evaluatie?

Kunnen we werkprocessen reorganiseren met agile en lean?

Reorganisatie | Publicatiedatum 20-05-2021

We lezen veel over agile en lean om werkprocessen te stroomlijnen. Is dat ook iets om bij de reorganisatie van onze onderneming mee te nemen?

Brainstormen met introverten en extraverten

Projectmanagement 5 minuten | 10-03-2023

De mooiste ideeën en plannen kunnen ontstaan in een brainstormsessie. De gedachten de vrije loop laten, kan de weg openen naar innovatie, ve...

Deadlines zorgen voor structuur en soepele voortgang

Projectmanagement 5 minuten | 08-03-2023

Deadlines zijn nooit leuk, want medewerkers ‘moeten’ dan iets. Toch kan geen enkel (project)team zonder deadlines: er zijn namelijk altijd w...

Zorg voor een gestructureerde projectaanpak

Projectmanagement 9 minuten | 03-02-2023

Het is verleidelijk om meteen vol enthousiasme aan de slag te gaan met een project, zonder eerst na te denken over de aanpak. Voor een klein...

Kalender 2023 met weeknummers

Projectmanagement Publicatiedatum 20-12-2022

Wanneer zijn de schoolvakanties in 2023? En op welke dag valt Koningsdag? U vindt het allemaal in deze infographic, met als bonus een jaarkalender met weeknummers.

Scrum bij projectmanagement

Projectmanagement Publicatiedatum 24-11-2021

Scrum is een flexibele manier van omgaan met projecten. De kern is dat u in sprints werkt (een tijdsperiode van een halve dag tot maximaal twee weken) zodat u tussentijds...

Kalender 2022 met weeknummers

Projectmanagement Publicatiedatum 30-08-2021

Wanneer zijn de schoolvakanties in 2022? En op welke dag valt Koningsdag? U vindt het allemaal in deze infographic, met als bonus een jaarkalender met weeknummers.