Vakgebied Salarisadministratie

De salarisadministratie wordt sterk beïnvloed door veranderende wet- en regelgeving op het gebied van loonbelasting, sociale verzekeringen en arbeidsrecht. Rendement.nl volgt de actualiteiten op de voet en voorziet u van praktische modeldocumenten en adviezen.

Uitgelicht door redactie

 • Internetconsultatie voor wet einde loonsanctie

  Minister Asscher van SZW heeft het wetsvoorstel om het aantal loonsancties te verminderen en de loonsanctie voor eigenrisicodragers te laten vervallen, gepubliceerd op internetconsultatie.nl. Werkgevers en andere belanghebbenden kunnen hierop reageren.

 • Snel bezwaar indienen 25%-bijtelling leaseauto

  Organisaties die auto’s van de zaak hebben rondrijden van voor 31 december 2016 moeten in de loonaangifte 2017 rekening houden met de 25%-bijtelling. Voor auto’s van de zaak na die datum geldt echter een percentage van 22%. Is de organisatie het niet eens met dit verschil, dan moet er binnen zes weken na de datum van indiening van de aangifte over januari 2017 bezwaar worden ingediend.

Laatste nieuws

Vraag & antwoorden in vakgebied Salarisadministratie

Vragen gesteld door uw vakgenoten, beantwoord door een ervaren adviseur.

Tools in vakgebied Salarisadministratie

Direct aanpasbare modelbrieven en -contracten, checklists en rekensjablonen mét uitleginstructie.

E-learning in vakgebied Salarisadministratie

Korte, heldere, e-learningcursussen, inclusief professioneel certificaat en handig naslagwerk.

 • Cafetariaregeling
  • E-Learning
  • Videocollege 9 minuten

  Een cafetariaregeling is een regeling waarbij een werknemer belast loon kan ruilen voor onbelast loon. Met de komst van de werkkostenregeling (WKR) zijn er feitelijk meer mogelijkheden...

 • Uitdiensttreding van werknemers
  • E-Learning
  • Videocollege 7 minuten

  In de cursus Uitdiensttreding van werknemers staan de financiële en fiscale kant van het einde van een dienstverband centraal. Er komt namelijk meer kijken bij een eindafrekening...