Berichten bewaren in Pocket om later te lezen

Voor het werk is vaak veel informatie online te vinden. Nieuwsberichten, artikelen, onderzoeken en andere berichten. Maar er is niet altijd tijd om de informatie meteen te lezen. Bewaren voor een later moment is dan voor de hand liggend. Maar waar had u het nou ook alweer gelezen en opgeslagen? Op de computer op het werk? Op de laptop thuis? Op de smartphone? De bookmarking-app Pocket biedt uitkomst.

14 december 2018 | Door redactie

Pocket is een app die op al uw apparaten is te installeren. Wanneer u een bericht tegenkomt dat u later wilt lezen, slaat u het hierin op.  Waar en wanneer u het uitkomt, opent u het in Pocket. Door alles op één plek te bewaren behoudt u overzicht. Door het toevoegen van tags worden de berichten gecategoriseerd en kunt u de opgeslagen content gemakkelijk terugvinden. Ook de zoekfunctie in de app helpt daarbij.

Eenvoudig opslaan

Er zijn meerdere mogelijkheden om in Pocket op te slaan. Door de app te koppelen aan de computer, wordt er een knop toegevoegd naast de bladwijzerbalk. Door op die knop te klikken wordt het bericht toegevoegd. Ook via de e-mail is een bericht te bewaren voor later. Mail de link van het bericht naar Pocket en de pagina is opgeslagen. Tevens is Pocket geïntegreerd met 500+ apps, waardoor opslaan vanuit een nieuwsapp, Twitter of Flipboard nog makkelijker wordt. De berichten zijn ook offline te lezen.

Voor elk type bericht

In Pocket kunt u allerlei soorten content opslaan, bijvoorbeeld het volgende:

  • artikelen;
  • verhalen;
  • video’s;
  • productpagina’s;
  • reisinformatie;
  • foto’s.

Compatibiliteit

Pocket is breed beschikbaar. Het werkt op de desktop met de besturingssystemen Windows (tools) en macOS en in de grote browsers. Op mobiele apparaten is het compatibel met Android en iOS. Ook op eReaders kan met Pocket gewerkt worden. Zelfs het inmiddels uitgefaseerde Windows Phone en Blackberry worden nog ondersteund.

Bijlagen bij dit bericht

Het auteursrecht op apps
E-learning | VideoCollege 9 minuten