Op de rol: groepsuitnodigingen weigeren in WhatsApp

Eindeloos gezever tussen twee personen, een grijs gebied tussen zakelijk en privé: zakelijk whatsappen met een groep kan soms best een proeve van geduld zijn. Goed nieuws: binnenkort zijn groepsuitnodigingen in WhatsApp te weigeren.

18 februari 2019 | Door redactie

WhatsApp is een nieuwe optie aan het testen waarmee gebruikers groepsuitnodigingen kunnen weigeren. WhatsApp-gebruikers kunnen hierdoor niet meer automatisch en zonder toestemming door andere gebruikers in chatgroepen worden geplaatst. Er komen drie opties: Everyone, My Contacts en Nobody. ‘Everyone’ is de modus die momenteel al geldt voor WhatsApp (tool): de groepsadmin kan iedereen aan chatgroepen toevoegen.

Termijn aan accepteren of weigeren WhatsApp-groep

‘MyContacts’ is de hybride vorm. Staat de groepsadmin in de lijst met WhatsApp-contactpersonen, dan is het nog steeds mogelijk om automatisch iemand toe te voegen. Zo niet, dan volgt er een uitnodiging die iemand kan accepteren of weigeren. Bij ‘Nobody’ volgt deze uitnodiging standaard. De ontvanger heeft vervolgens 72 uur om iets met de uitnodiging te doen. Na het verstrijken van deze termijn moet de uitnodiging opnieuw worden verstuurd of kan de ontvanger op de groepsuitnodigingslink klikken.