Betalingskenmerk loonaangifte snel achterhalen

14 maart 2012 | Door redactie

Dit jaar stuurt de Belastingdienst u geen herinnering wanneer u de aangifte loonheffingen moet versturen en betalen. U moet dit nu zelf in de gaten houden op basis van de eenmalig verstrekte aangifte- en betaaldata. Voor het doen van de aangifte heeft u wel het juiste betalingskenmerk nodig. Op de site van de fiscus kunt u op een eenvoudige manier het betalingskenmerk voor uw betaling achterhalen.

In november 2011 heeft u een brief gekregen met alle aangifte- en betaaldata voor 2012. Daarop stonden ook de betalingskenmerken die u bij de betaling moet hanteren. Verder moet u er gedurende het jaar zelf voor zorgen dat uw aangifte en betaling op tijd worden gedaan, bijvoorbeeld door herinneringen in uw agenda te zetten.

Uiterste datum

U moet de loonheffingen – overeenkomstig uw aangifte – voldoen op rekeningnummer 2445588 ten name van de Belastingdienst in Apeldoorn. De betaling moet op de uiterste datum zijn bijgeschreven op de rekening van de fiscus.
Daarbij moet u altijd het juiste betalingskenmerk vermelden. Doet u dit niet of gebruikt u een onjuist kenmerk, dan kan de Belastingdienst uw betaling misschien niet (op tijd) verwerken. Dit kan u in het slechtste geval een naheffingsaanslag opleveren.

Aangiftenummer loonaangifte

Bent u de brief met betalingskenmerken kwijt, dan heeft de Belastingdienst hiervoor de Zoekhulp betalingskenmerk in het leven geroepen. Om het betalingskenmerk te achterhalen, moet u wel het aangiftenummer van uw loonaangifte bij de hand hebben. Dit is opgebouwd uit het loonheffingennummer van uw onderneming, gevolgd door de tijdvakcode van de betreffende aangifte.