Google Maps geen financiële aderlating meer

28 juli 2016 | Door redactie

Dankzij Google Maps kunt u de smartphone omturnen tot een navigatiesysteem. Dat hoeft uw organisatie geen zee aan mobiele data meer te kosten. Google Maps beschikt sinds kort over een wifi only-modus. Eerder werd al een offline modus geïntroduceerd, dus het gebruik van dure mobiele databundels is officieel niet meer nodig.

Als u met de auto naar een zakelijke lunch reist en u kent de omgeving niet, komt Google Maps als geroepen. Voorheen moest u voorzichtig zijn met het navigeren via Google Maps, omdat de app veel (mobiele) data verbruikt. Inmiddels hoeft u niet meer bang te zijn dat u de organisatie opzadelt met hoge rekeningen door te navigeren met Google Maps. Door enkele aanpassingen in de app is die nu kostenvriendelijk.

Wifi only voorkomt verbruik databundel

De eerste databesparingsmaatregel van Google was om een offline-modus toe te voegen aan de app. Gebruikers konden kaarten downloaden en die offline raadplegen. Hier heeft u echter alleen iets aan als u eraan denkt om een kaart te downloaden voordat u in de auto stapt. Daar heeft Google iets op bedacht; sinds kort is er een wifi only-functie toegevoegd aan de Maps-app. Als deze modus is ingeschakeld, raadpleegt het programma alleen wifi-verbindingen. U hoeft dan niet bang te zijn dat uw smartphone op de een of andere manier overschakelt op de vaste databundel. Als u naar de instellingen gaat, kunt u wifi only inschakelen door op de schuifknop te tikken (blauw betekent ingeschakeld).