HR-manager ontslagen door LinkedIn-profiel

30 januari 2012 | Door redactie

Steeds meer werknemers gebruiken LinkedIn om zakelijk te netwerken. Dit lijkt onschuldig, maar voor sommige werknemers kan het ook een handig middel zijn om zich te oriënteren op andere banen. Veel LinkedIn-gebruikers hebben namelijk op hun profiel staan dat zij geïnteresseerd zijn in carrièremogelijkheden. Een Britse werkgever ontdekte dit bij een werknemer en besloot hem daarom te ontslaan.

Een Britse HR-manager had op zijn LinkedIn-profiel aangegeven dat hij openstond voor nieuwe carrièremogelijkheden. Ook werd hij ervan beschuldigd bedrijfsgevoelige informatie op internet de plaatsen. De werkgever was hier niet blij mee en droeg de werknemer op om zijn profiel van internet te verwijderen. Volgens de werkgever was er sprake van oneigenlijk gebruik van sociale media. Hij besloot de werknemer dan ook te ontslaan. De werknemer was het niet met de beschuldiging eens en stapte naar de rechter.

Schadevergoeding van € 300.000

Volgens de werknemer was alle informatie die hij op zijn LinkedIn-profiel had staan, terug te vinden op de website van het bedrijf of in openbare jaarverslagen. Hij eiste dan ook een schadevergoeding van € 300.000. De zaak zorgt voor een discussie over wat werknemers allemaal op hun LinkedIn-profiel mogen plaatsen. Er zijn namelijk veel werknemers die op hun profiel de opties ‘career opportunities’, ‘new ventures’ en job inquiries’ hebben aangevinkt. Hoe denkt u hierover? Moeten werknemers de mogelijkheid hebben om op hun LinkedIn-profiel aan te geven dat zij geinteresseerd zijn in nieuwe carrièremogelijkheden? Breng uw stem uit op de poll hiernaast.