Meerdere beheerders voor groepsgesprek WhatsApp

Groepsgesprekken in WhatsApp kunnen voortaan meer dan één groepsbeheerder hebben. Voorheen kon er maar één persoon worden aangewezen die deelnemers kon toevoegen en verwijderen. Dat was vervelend als u niet bereikbaar was, geen tijd meer had om de groep te beheren of de groep tijdelijk verliet wegens vakantie.

16 augustus 2019 | Door redactie

Dat u in WhatsApp een groepsgesprek aan kunt maken met maximaal 100 deelnemers, is voor u geen nieuws meer. Tot voor kort had zo’n groepsgesprek slechts één beheerder en was het lastig om van beheerder te wisselen. Degene die de groep opstartte, was automatisch ook beheerder en kon deelnemers toevoegen en verwijderen. Nu heeft WhatsApp dan toch de mogelijkheid toegevoegd om meerdere beheerders aan te wijzen.

Beheerder toevoegen in WhatsApp makkelijker

Wilde u in het verleden een ander beheerder maken van de groep in WhatsApp, dan moest deze medewerker eerst de groep verlaten om vervolgens terug te keren. Daarna moest u als beheerder opstappen. WhatsApp wees dan automatisch de laatst toegevoegde persoon aan als beheerder. Nu gaat het toevoegen en wijzigen van een beheerder een stuk eenvoudiger:

  • Als huidige beheerder opent u het 'Groepsinformatie'-scherm via het menu in de groep.
  • U ziet dan een lijst met deelnemers. Kies de deelnemer die u beheerder wil maken en houd zijn naam ingedrukt totdat er een menu opent.
  • Kies nu voor de optie ‘Naam deelnemer beheerder maken’.

Het is niet mogelijk om een deelnemer uit zijn functie als beheerder te zetten. Wel kan een beheerder een andere groepsbeheerder uit het gesprek zetten. Nodigt u deze deelnemer vervolgens opnieuw uit, dan is hij niet langer beheerder.