Personeel inplannen met salarissoftware

Met een goede personeelsplanning zorgt u ervoor dat u de capaciteit van uw personeel ten volle benut. Toch kan dit nog een behoorlijk gepuzzel zijn. Als uw salarissoftwarepakket over een module personeelsplanning beschikt, maakt dit uw werk een stuk makkelijker.

8 oktober 2013 | Door redactie

Personeelsplanning komt in de basis neer op het juiste evenwicht tussen de personeelscapaciteit en de personeelsbehoefte. Hoe de personeelsplanning er in de praktijk uitziet, kan echter per organisatie behoorlijk verschillen. Zo zal de personeelsplanning van een productiebedrijf er anders uitzien dan de personeelsplanning van een organisatie in de horeca. Ook kunnen er in de cao aanvullende afspraken staan op de Arbeidstijdenwet. Het is handig als de module personeelsplanning hiermee rekening houdt.

Module voor urenregistratie

Naast de personeelsplanning is het ook handig als het salarissoftwarepakket een module heeft voor de urenregistratie. Software voor urenregistratie kent soms een exportfunctie om de te verlonen uren door te geven aan de salarisadministratie. Ook kan de software een koppeling hebben met een tijdsregistratiesysteem waarmee u de aanwezigheidsuren kunt registreren. Een salarissoftwarepakket dat beschikt over een urenregistratiesysteem en een module voor personeelsplanning kan u ondersteunen bij uw werkzaamheden. Let hier dus op bij de aanschaf van een nieuw salarissoftwarepakket. 

Vergelijking van salarissoftwarepakketten

Rendement heeft voor u in samenwerking met www.softwarepakketten.nl de bijzonderheden van meer dan 40 salarissoftwarepakketten op een rijtje gezet. Daar vindt u ook welke pakketten er over een module personeelsplanning of urenregistratie beschikken.
De volledige vergelijking van aanbieders van salarissoftware kunt u als abonnee via www.rendement.nl/hrtools bekijken. U krijgt dan een totaaloverzicht én heeft de mogelijkheid om te filteren op de functionaliteiten die voor uw organisatie belangrijk zijn. In het oktobernummer van HR Rendement – dat op dinsdag 8 oktober op de mat valt – lezen abonnees bovendien meer over de functies die een module personeelsplanning of urenregistratie in elk geval moet hebben.