Slecht functioneren levert soms geld op

21 februari 2013 | Door redactie

Een werknemer kreeg onlangs een vergoeding van € 60.000 van de kantonrechter in Almelo, omdat zijn arbeidsovereenkomst beëindigd was vanwege slecht functioneren in zijn nieuwe functie. De rechter was er echter niet van overtuigd dat de man disfunctioneerde, maar dat hij niet de juiste persoon was voor deze functie. De werkgever moest het bedrag in drie termijn, gespreid over een jaar betalen.

Na 25 jaar in dienst te zijn bij een drukkerij in de functie van chef Prepress, wijzigde de werkgever de functie van deze werknemer naar medewerker in de buitendienst/accountmanager. De werknemer behaalde in zijn nieuwe functie de targets niet en kreeg ook te maken met een burn-out.

Niet de juiste man op de juiste plaats

Na herstel keerde de werknemer terug op het werk, maar voelde zich onder druk gezet door zijn werkgever. Volgens zijn werkgever bleef hij achter op zijn collega’s met het behalen van de targets. De werknemer was het hier niet mee eens en toonde heel andere cijfers. De rechtbank oordeelde in deze zaak dat de werknemer niets te verwijten viel, maar dat het er meer op leek dat de werknemer niet de juiste man op de juiste plaats was door het ontbreken aan natuurlijk verkooptalent. De werknemer werd in het gelijk gesteld en kreeg een fikse vergoeding van zijn werkgever.
Rechtbank Almelo, 6 februari 2013, LJN: BZ0741