Straks geen proeftijd meer in halfjaarcontract

25 april 2013 | Door redactie

De sociale partners en het kabinet vinden dat het evenwicht tussen vaste werknemers en flexwerkers uit balans is. Daarom hebben de partijen in het sociaal akkoord afspraken gemaakt om de positie van flexwerkers te verbeteren.

In het bericht ’Ketenbepaling op de schop in sociaal akkoord’ kon u al lezen dat de regels voor het aanbieden van tijdelijke contracten worden aangescherpt. Naast de aanpassingen in de ketenbepaling zijn er op het gebied van flexibele arbeid nog andere afspraken gemaakt, die op 1 januari 2015 van kracht moeten worden.

Geen proeftijd en concurrentiebeding in tijdelijk contract

Hieronder vindt u de belangrijkste afspraken op een rijtje:

  • U mag geen proeftijd meer opnemen in arbeidsovereenkomsten die een looptijd hebben van zes maanden of korter.
  • U mag in tijdelijke contracten – ongeacht de lengte van het contract – geen concurrentiebeding meer opnemen, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. U moet dan kunnen motiveren waarom het concurrentiebeding noodzakelijk is.
  • Als u het tijdelijke contract van een werknemer in de toekomst niet verlengt, komt de werknemer in aanmerking voor een transitievergoeding.
  • In de zorg mogen geen nulurencontracten meer worden gesloten.
  • Uitzend- en payrollconstructies moeten zo veel mogelijk gelijk zijn aan constructies waarbij de werknemer rechtstreeks bij de werkgever in dienst is. De bijzondere ontslagregels die nu voor payrolling gelden, komen dan ook te vervallen. De sociale partners komen nog vóór het zomerreces met concrete voorstellen om de positie van ingeleende krachten te verduidelijken.

Scholieren tot 18 jaar vallen buiten de regels

Er is één groep waar niet alle aanscherpingen voor gelden. Voor werkende scholieren is het werk maar een nevenactiviteit. Daarom zijn de ketenbepaling en de transitievergoeding voor hen niet zo belangrijk. Het kabinet heeft dan ook bepaald dat deze twee regelingen niet van toepassing zijn op jongeren onder de 18 jaar met een contract van maximaal 12 uur.