Winnaar verkiezingen Vaagtaal 2012 bekend

5 november 2012 | Door redactie

De winnaar van de verkiezingen van Vaagtaal 2012 is bekend. ‘Over je schaduw heen springen’ is door een meerderheid gekozen tot de vaagste taal van 2012. Dus misschien is het tijd dat ook u eens over uw eigen schaduw heen springt, zodat u de contextuele kenmerken van de voorkant van het probleem eens van duurzame kritiek kunt voorzien.

In het bericht ‘Stem op uw favoriete vage taal van 2012’ heeft u al kunnen lezen dat de verkiezingen voor Vaagtaal 2012 weer gestart waren. Inmiddels is de winnaar bekend. De uitdrukking ‘Over je schaduw heen springen’ is officieel gekozen tot de vaagste taal van 2012!

Winnende Vaagtaal

De ‘speerpuntoverstijgende acties’ doen het goed met een tweede plaats. ‘Skyboxificatie’ staat op de derde plaats, gevolgd door ‘de voorkant van het probleem’ en ‘een stip aan de horizon zetten’. ‘Contextuele kenmerken’ volgde op de zesde plek met ‘aan de voorkant weten’ en ‘kijk, duurzame dynamiek’ op plaats zeven en acht. ‘De eigen verantwoordelijkheid nemen’ en ‘het eerlijke verhaal’ sluiten de top-10 af met plek negen en tien. Hieronder ziet u de winnaars van Vaagtaal van de afgelopen jaren.

Winnaars Vaagtaal