Alle soorten notities overzichtelijk bij elkaar bewaren

11 juni 2018 | Door redactie

Briefjes en post-its met notities verspreid over het bureau, in de bureaulades, op de monitor en wie weet waar nog meer. Het overzicht is ver te zoeken. Die ene belangrijke aantekening die nu meteen nodig is ook. Tijd om alle notities, teksten en brieven bij elkaar in één app te bewaren.

Microsoft biedt met OneNote een handige en functionele notitie-app (tool). OneNote heeft veel weg van grote broer Microsoft Word. Tekst is snel in te voeren en de tekstopmaak is eenvoudig aan te passen. Ook voor lijstjes – met of zonder opsomming– leent deze app zich goed. Via de deel-functie is het eenvoudig teksten met meerdere collega’s te delen of om samen aan het bestand te werken. In OneNote zijn de notities eenvoudig te ordenen door verschillende secties (multomappen als het ware) aan te maken. Binnen een sectie kunnen meerdere pagina’s gecreëerd worden. De secties hebben links tabjes, die door middel van kleur het ordenen overzichtelijker maken. Bijvoorbeeld blauw voor to-do-lists, rood voor urgente zaken en groen voor nieuwe projecten.

Bestanden overal beschikbaar

Omdat de app zowel op de mobiel, de tablet als de computer te openen is, zijn bestanden overal beschikbaar. Daarnaast biedt de webversie van OneNote de mogelijkheid om op elke computer verder te gaan waar de vorige sessie op een andere computer geëindigd is. Zo is het mogelijk in de trein alvast te beginnen met de opzet van de agenda voor komende vergadering, en daar – eenmaal op het werk – achter de desktop eenvoudig mee verder te gaan. Afhankelijk van de wensen biedt OneNote veel mogelijkheden (tool). Of het nu een to-do-list is, het maken van notities met afbeeldingen, tekst met een audiobestand opstellen of het invoegen van tekeningen gemaakt met de tekentool, het is allemaal in OneNote te realiseren. Voor het notuleren van een vergadering biedt de app eveneens uitkomst.  

Bijlagen bij dit bericht

Effectief samenwerken binnen teamverband
E-learning | VideoCollege 15 minuten