Digitale plaknotities raken nooit kwijt

24 maart 2021 | Door redactie

Om te voorkomen dat taken op uw to-do-list erbij inschieten, kunt u de rand van uw beeldscherm volplakken met gele memootjes. Toch is dit bepaald geen waterdicht systeem. Na een tijdje plakken ze niet meer en is de kans groot dat de reminders van uw netvlies verdwijnen. De digitale variant biedt uitkomst!

Digitale 'sticky notes' of plaknotities raken niet zoek, plakken altijd en er is een onuitputtelijke voorraad. Met een simpele druk op de knop verschijnt er een plakbriefje op uw scherm. Hierop typt u uw aandachtspunt of herinnering en vervolgens ‘plakt’ u het geeltje ergens op uw bureaublad. U kunt de briefjes een kleur naar keuze geven. Ook als uw bureaublad niet zichtbaar is, kunt u snel op uw memootjes spieken. Door op het icoontje in uw taakbalk te klikken, verschijnen de plakbriefjes op de voorgrond, ook als u in een ander programma werkt. Eventueel kunt u er dan ook één verwijderen of juist toevoegen.

Standaard beschikbaar in Windows

In Windows zijn de plaknotities standaard beschikbaar. Door het programma naar uw bureaublad te slepen of aan uw taakbalk vast te maken, maakt u een snelkoppeling. Een nieuwe notitie maken doet u door in de linkerbovenhoek van een notitie op '+' te klikken of door op het toetsenbord de sneltoets  [Ctrl] + 'n' te typen. Door op de optie '...' rechtsboven in de notitie te klikken, kunt u de kleur van het digitale plakbriefje aanpassen aan uw voorkeur.

Inloggen voor gebruik op meerdere apparaten

In de nieuwere versies van Sticky Notes of Plaknotities kunt u zich aanmelden met een Microsoft-account voor het synchroniseren van uw notities. Zo kunt u uw notities op meerdere apparaten zien. Op uw iPhone, iPad of Android-telefoon of -tablet kunt u dezelfde memootjes zien door in OneNote in te loggen met hetzelfde account. Op een andere computer kunt u uw plaknotities raadplegen via de website https://www.OneNote.com/Stickynotes. Ook daar moet u inloggen met hetzelfde Microsoft-account.