Eindelijk: verzonden WhatsApp-bericht terug te trekken

31 oktober 2017 | Door redactie

Tussen de honderden WhatsApp-berichten die u wekelijks verstuurt, zitten ongetwijfeld ook berichten die u liever niet de digitale wereld had ingezonden. Goed nieuws: WhatsApp heeft het mogelijk gemaakt om zulke berichten voortaan volledig terug te trekken.

Ook bij zakelijke communicatie zit ruis in een klein hoekje (tool): zo kan een WhatsApp-bericht typefouten of inhoudelijke fouten bevatten, of aan de verkeerde persoon verzonden zijn. Het is dan wel zo fijn als u dergelijke berichten meteen kunt verwijderen, zowel bij uzelf als bij de ontvanger. Tot nu toe kon u zulke WhatsApp-berichten alleen in uw eigen chatvenster weghalen, maar dat kwam eigenlijk neer op verbergen van het bericht en beperken van het schaamtegevoel, de schade was immers al geleden.

7 minuten voor verwijderen bericht op WhatsApp

Met de nieuwste update heeft WhatsApp (tool) het mogelijk gemaakt om verzonden berichten terug te halen. Dit geldt voor tekstberichten, audioberichten, foto’s en video’s, maar ook voor gif’jes en locaties. Om een bericht te verwijderen, houdt u het bericht in kwestie ingedrukt en drukt u vervolgens op ‘Verwijder’. Vink vervolgens de berichten aan die u wilt weghalen (dit mogen er meerdere zijn), klik onderaan op het prullenbakje en kies voor ‘Verwijder voor iedereen’. Let wel: u heeft hiervoor zeven minuten de tijd! Daarnaast moet de ontvanger van het bericht ook de nieuwste versie van WhatsApp hebben.