Maak een einde aan grote regelafstand in Word

1 juni 2011 | Door redactie

Uw werkgever dacht u een plezier te doen met het introduceren van Microsoft Office 2007 in de organisatie. Nu hebben de 2007-versies van Word, Excel en Outlook best handige nieuwe functies. Maar niet elke verandering kan uw goedkeuring wegdragen. Zo is er die vervelende grote regelafstand als u Word opent. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor.

Ten opzichte van Word 2003 is Word 2007 behoorlijk veranderd, en niet altijd ten goede. Zo is een veelgehoorde klacht dat het menu ‘Bestand’ verdwenen is. Deze is vervangen door de Startknop. Hoewel het menu 'Bestand' in Office 2010 weer terug is, zit u voorlopig nog met de gebakken peren. Een andere aanpassing die gebruikers ergert, is de standaard regelafstand in Word 2007. Als u het programma opent en begint te typen, is de afstand tussen twee regels veel groter dan u zou willen. U komt hier als volgt vanaf:

  • Kies voor het tabblad ‘Start’.
  • Naast ‘Alinea’ ziet u een klein pijltje staan. Klik hierop.
  • Nu opent een scherm waarin u de regelafstand kunt aanpassen. Onder het kopje ‘Afstand’ zet u de afstanden op 0.
  • Om te voorkomen dat u deze handeling elke keer als u Word opent moet uitvoeren, klikt u op ‘Standaardwaarde’. Nu krijgt u een waarschuwing in uw scherm. Als u in de waarschuwing op ‘Ja’ klikt bent u definitief verlost van de te grote regelafstand.