Maak GB’s vrij op niet uitbreidbare smartphones

29 juni 2016 | Door redactie

De iPhone en bepaalde Galaxy-modellen van Samsung hebben een nadeel: het is niet mogelijk om de opslagruimte uit te breiden met een micro-sd-kaart. Liefhebbers van apps, foto’s en video’s zitten met een probleem als ze niet genoeg hebben aan het aantal gigabytes dat de smartphone biedt. Ruimte vrijmaken is dan de enige optie.

De opslagruimte op uw smartphone lijkt groot, maar is sneller vol dan u denkt. Vooral apps nemen veel ruimte in omdat zij constant actief zijn op de achtergrond. Veel smartphones bieden de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een micro-sd-kaart. De nieuwe trend is echter dat smartphones standaard meer opslagruimte hebben en verder niet uit te breiden zijn. Zo hebben bepaalde Samsung Galaxy-modellen en de iPhone geen ingang voor een micro-sd-kaart.

Schoonmaak-apps creëren ruimte

Krijgt u op zo’n toestel de melding dat uw opslagruimte bijna vol is, dan zit er niks anders op dan overbodige bestanden en apps te verwijderen. Vooral het wissen van apps kan wonderen doen. Verschijnt hierna nog steeds de melding dat de ruimte beperkt is? Dan wordt het tijd voor een gratis schoonmaak-app. Clean Master, AVG Cleaner en CCleaner (alledrie voor Android en iOS) zijn drie bekende apps die overbodige bestanden opsporen. Denk daarbij aan bestanden die gekoppeld zijn aan een app die niet meer op uw smartphone staat of onnodige kopieën van foto’s. U kunt vervolgens zelf bepalen welke overbodige bestanden u wel en niet verwijdert.