Microsoft biedt een update met een strik

9 augustus 2016 | Door redactie

Microsoft heeft een cadeautje voor organisaties die Windows 10 Enterprise als besturingssysteem hebben. Als zij de Anniversary Update hebben geïnstalleerd, krijgen ze een jaar langer ondersteuning van Microsoft dan andere gebruikers. Dit betekent dat ze tot oktober 2026 verzekerd zijn van hulp en service.

Microsoft had aanvankelijk aangekondigd dat gebruikers van Windows 10 (tool) geen grote updates meer zouden ontvangen, zoals voorheen wel het geval was in de vorm van service packs. In plaats daarvan zou er sprake zijn van een soort ‘continu-update’; als er iets aan te passen was, kregen gebruikers die aanpassing meteen toegestuurd (tool). Verrassend genoeg biedt Microsoft nu toch een grote updateronde in de vorm van de Anniversary Update voor Windows 10. Gebruikers van Windows 10 Enterprise – meestal de grote organisaties – krijgen die als een update met een strik. Na het implementeren van de update krijgen ze namelijk een jaar langer ondersteuning van Microsoft aangeboden. Bij alle andere gebruikers loopt de ondersteuning tot 2025, maar voor de gebruikers van Windows 10 Enterprise loopt die periode dus tot 2026.

Meer controle over updates

Gebruikers van Enterprise kunnen terugvallen op speciale beveiligingsfuncties en ze kunnen ook per update-onderdeel bekijken of ze dit willen installeren. Hiermee houden ze meer controle over de gevolgen die een specifieke update kan hebben op de samenwerking tussen besturingssysteem en bedrijfssoftware.