Microsoft hangt mobiele Outlook Web App aan wilgen

15 maart 2018 | Door redactie

Het einde is in zicht voor de mobiele Outlook Web App. Microsoft heeft aangekondigd dat gebruikers van de mobiele Outlook Web App (ook wel ‘OWA’) nog tot 15 mei 2018 hebben om een andere zakelijke app voor het lezen van e-mail te kiezen.

De Outlook Web App was eigenlijk een soort tussenstap voor gebruikers van een zakelijk Office 365-abonnement. De in-browser OWA bestond al langer, maar mobiele apparaten zoals smartphones en tablets konden de traditionele client van Outlook niet draaien. Daarom werd speciaal voor iOS (in 2013) en Android (in 2014) een mobiele OWA in het leven geroepen om dit toch mogelijk te maken. Inmiddels zijn er echter officiële Outlook-apps voor zowel iOS als Android, en heeft de mobiele OWA als handige tussenoplossing dus haar beste tijd gehad.

OWA uit App Store en Google Play

Microsoft stuurt op 15 mei 2018 het programma naar de digitale jachtvelden. Gebruikers hebben nog tot die einddatum om op een andere zakelijke app voor e-mail over te stappen. Vanaf april is het al niet meer mogelijk om de app te downloaden in de App Store en via Google Play. Daarna zullen gebruikers een waarschuwing te zien krijgen dat 15 mei 2018 bijltjesdag is. Sommige zakelijke klanten hebben hun onvrede al geuit over de in hun ogen korte overstapperiode.