Speel eens een beetje met de muisaanwijzer

5 juli 2016 | Door redactie

Bent u tevreden met de manier waarop uw muis functioneert? Er zijn de nodige dingen aan te passen in de werking van de muisaanwijzer. U kunt hem sneller of langzamer zetten en bijvoorbeeld ook het uiterlijk aanpassen.

De muisaanwijzer in Windows is geen gegeven; als de werking niet naar uw zin is, kunt u allerlei dingen aanpassen. Dus muispijltjes die te snel over uw scherm hollen, te klein zijn of te weinig contrast hebben zijn verleden tijd. U kunt in Windows 7 de instellingen aanpassen door via de Startknop en het Configuratiescherm naar Toegankelijkheid te gaan. Een klik op dit woord brengt u bij het Toegankelijkheidscentrum en daar kunt u ‘Wijzigen hoe de muis werkt’. U kunt hier het uiterlijk van de muisaanwijzer veranderen, maar bijvoorbeeld ook instellen dat u liever het toetsenbord gebruikt (tool) als u de muis wilt bedienen. Dat kan een uitkomst zijn als u bijvoorbeeld last van RSI/Kans heeft.

Aanvullende mogelijkheden

U kunt ook nog doorklikken op Muisinstellingen, helemaal onder aan de pagina 'Wijzigen hoe de muis werkt'. Daar kunt u bijvoorbeeld de functie van de muisknoppen omdraaien of de dubbelkliksnelheid aanpassen. Zes tabbladen bieden u hier allerlei aanvullende mogelijkheden. Neem er eens een kijkje; wie weet doet u er uw voordeel mee!