Toch nog gratis Windows 10 via achterdeurtje

2 augustus 2016 | Door redactie

Heeft u nog niet de laatste versie van Windows gedownload, dan kan dat nu niet meer gratis. Wie Windows 10 wil moet er na 29 juli voor betalen. Of toch niet? Via een omweggetje kunnen gebruikers van Windows 7 en 8.1 toch nog aan een gratis upgrade komen.

Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 konden tot 29 juli 2016 gratis upgraden naar opvolger Windows 10. Heeft u tot het laatste moment gewacht en had u geen tijd meer of is de update mislukt, dan bent u te laat. In diverse media doken echter berichten op met een link naar een andere manier om toch gebruik te maken van de mogelijkheid om gratis over te stappen. En wel via een link op de eigen site van Microsoft. Daar  bestaat voor klanten die gebruikmaken van ondersteunende technologie zoals voorleessoftware en schermaanpassingen, nog de optie om gratis te upgraden.

Exe.-bestand downloaden voor upgrade

Via de tab Accesibility op Microsoft.com kunnen gebruikers bij deze optie komen. Daar kunt u een exe-bestand downloaden waarmee u de upgrade kunt uitvoeren. Door het aanklikken van de optie geeft u aan gebruik te maken van de ondersteunende technologie. Dat wordt niet (zichtbaar) gecontroleerd. Microsoft zegt veel waarde te hechten aan gebruiksvriendelijkheid (tool) en wil ervoor zorgen dat het besturingssyteem voor alle gebruikers toegankelijk is. Het wil vooral de gebruiksvriendelijkheid voor computergebruikers met een visuele beperking vergroten.