Video-vergaderen met een groep via WhatsApp

17 augustus 2018 | Door redactie

WhatsApp maakt het mogelijk om videogesprekken te voeren met tot wel vier collega’s tegelijk. Naast het vertrouwde een-op-een videobellen via WhatsApp, is het nu namelijk ook mogelijk om een vergadering te voeren met een groep.

Videobellen is gratis voor gebruikers van WhatsApp. De videogesprekken worden door WhatsApp op eenzelfde manier met end-to-end encryptie versleuteld als de reguliere tekst-chats. Een slechte internet- of wifiverbinding kan wel zorgen voor een slechte beeld- en audiokwaliteit, het is dus belangrijk dat elke deelnemer aan de videovergadering een goede verbinding heeft. Whatsappen en videobellen zijn trouwens ook met WhatsAppWeb mogelijk.

Een een-op-een WhatsApp-video-oproep starten

  • Open de chat met de persoon waar mee u wilt videobellen en tik op het videocamera-icoontje.
  • Een andere optie: ga naar het tabblad ‘Oproepen’ en tik op het telefoonicoontje rechts onderaan. Achter de betreffende contactpersoon kiest u voor het videocamera-icoontje om te videobellen.
  • Degene waar u mee wilt videobellen krijgt een inkomende WhatsApp-video-oproep.
  • Zodra hij de oproep accepteert, zal het gesprek gestart worden.

Een groeps-video-oproep starten op WhatsApp

  • Start het videobellen met één van de deelnemers.
  • Zodra het gesprek gestart is, tikt u in het gespreksvenster rechts bovenaan op het deelnemer-toevoegen-icoontje.
  • Kies de betreffende persoon uit de lijst en voeg hem toe.

Switchen van videobellen naar spraak-oproep

Om tijdens het videobellen te wisselen naar bellen via WhatsApp, tikt u (of een van de andere deelnemers) op het video-icoon om de video uit te schakelen. De andere deelnemer ontvangt de melding dat de video is gepauzeerd. Zodra die deelnemer ook zijn video uitschakelt, wordt er geswitcht naar spraak-oproep. Om terug te wisselen naar videobellen, tikt één van de deelnemers op de video-knop. De ander ontvangt dan het verzoek om te wisselen naar videobellen. Zodra de ander dit accepteert, zal er weer naar videobellen overgeschakeld worden.