Video-vergaderen met een groep via WhatsApp

WhatsApp maakt het mogelijk om videogesprekken te voeren met tot wel vier collega’s tegelijk. Naast het vertrouwde een-op-een videobellen via WhatsApp, is het nu namelijk ook mogelijk om een vergadering te voeren met een groep.

17 augustus 2018 | Door redactie

Videobellen is gratis voor gebruikers van WhatsApp. De videogesprekken worden door WhatsApp op eenzelfde manier met end-to-end encryptie versleuteld als de reguliere tekst-chats. Een slechte internet- of wifiverbinding kan wel zorgen voor een slechte beeld- en audiokwaliteit, het is dus belangrijk dat elke deelnemer aan de videovergadering een goede verbinding heeft. Whatsappen en videobellen zijn trouwens ook met WhatsAppWeb mogelijk.

Een een-op-een WhatsApp-video-oproep starten

  • Open de chat met de persoon waar mee u wilt videobellen en tik op het videocamera-icoontje.
  • Een andere optie: ga naar het tabblad ‘Oproepen’ en tik op het telefoonicoontje rechts onderaan. Achter de betreffende contactpersoon kiest u voor het videocamera-icoontje om te videobellen.
  • Degene waar u mee wilt videobellen krijgt een inkomende WhatsApp-video-oproep.
  • Zodra hij de oproep accepteert, zal het gesprek gestart worden.

Een groeps-video-oproep starten op WhatsApp

  • Start het videobellen met één van de deelnemers.
  • Zodra het gesprek gestart is, tikt u in het gespreksvenster rechts bovenaan op het deelnemer-toevoegen-icoontje.
  • Kies de betreffende persoon uit de lijst en voeg hem toe.

Switchen van videobellen naar spraak-oproep

Om tijdens het videobellen te wisselen naar bellen via WhatsApp, tikt u (of een van de andere deelnemers) op het video-icoon om de video uit te schakelen. De andere deelnemer ontvangt de melding dat de video is gepauzeerd. Zodra die deelnemer ook zijn video uitschakelt, wordt er geswitcht naar spraak-oproep. Om terug te wisselen naar videobellen, tikt één van de deelnemers op de video-knop. De ander ontvangt dan het verzoek om te wisselen naar videobellen. Zodra de ander dit accepteert, zal er weer naar videobellen overgeschakeld worden.