Voortaan bellen met web-versie van Skype

15 maart 2016 | Door redactie

Skype for Web, de web-versie van het populaire chatprogramma, heeft een update gekregen. Daardoor is het nu mogelijk om te bellen naar mobiele en vaste telefoonnummers. Ook kunnen gebruikers nu contacten uitnodigen die zelf geen Skype hebben en daarmee chatten.

Vorig jaar al introduceerde Microsoft de web-versie van Skype. Daarmee werden Skype-gesprekken toegankelijk vanaf elke computer; ook die waarop Skype niet geïnstalleerd is zoals bijvoorbeeld een gedeelde pc. Maar met de laatste update van Skype for Web komen nog meer nieuwe toepassingen in beeld. Zo kunt u voortaan via de web-versie bellen naar mobiele en vaste nummers. Voor deze optie moet u overigens wel een Skype-tegoed aanschaffen en aangemeld zijn. U kunt de optie een maand gratis proberen.

Via chatfunctie video’s van YouTube bekijken

Daarnaast kunt u dankzij de update voortaan ook mensen zonder Skype-account uitnodigen om deel te nemen aan gesprekken (tool). In de nieuwe versie van Skype for Web is het bovendien mogelijk om meldingen van oproepen in te stellen die ook zichtbaar zijn als u actief bent op een ander tabblad van uw browser. Ten slotte kunnen gebruikers nu via de chatfunctie YouTube-video’s delen en bekijken; YouTube-links bevatten een embedded en afspeelbare video compleet met volumeknop. 

Bijlagen bij dit bericht

Telefoneren
E-learning | VideoCollege 12 minuten