Windowsbrowser Edge beschikbaar als Android- en iOS-app

3 april 2018 | Door redactie

Windows 10-gebruikers die het browsen geïntegreerd hebben in hun dagelijkse werkzaamheden, zullen blij zijn met de stap van Microsoft om browser Edge beschikbaar te maken voor zowel Android als iOS. De browser staat nu als app in beide appwinkels.

Om de integratie tussen Windowssystemen op de pc of laptop en mobiele apparaten optimaal te laten verlopen, heeft Microsoft Windowsbrowser Edge (tool) in app-vorm uitgebracht voor besturingssystemen Android en iOS. Een groot voordeel hiervan is de synchronisatiefunctie, waardoor het mogelijk is zaken uit te wisselen tussen de pc en het mobiele apparaat. Zo kunnen sessies die begonnen zijn op de pc afgemaakt worden op bijvoorbeeld de smartphone. Ook favorieten en wachtwoorden (e-learning) kunnen zo ‘meegenomen’ worden van het ene apparaat naar het andere. Om hiervan te kunnen profiteren, is Windows 10 met de Fall Creator’s Update nodig.

Onderweg verder werken

Vooral voor zakelijke gebruikers kan dit prettig zijn, bijvoorbeeld als ze thuis werken aan een taak in de cloud. Moeten ze vervolgens op pad en is de klus nog niet geklaard, dan kunnen ze daarna onderweg nog even verder werken aan de taak via Edge. Microsoft moet wel werken aan deze integratie om relevant te blijven. Eind 2017 is het gestopt met de ontwikkeling van Windows Mobile voor smartphones, en zonder aanvullende diensten zou de softwaregigant niet opvallend aanwezig zijn in de mobiele wereld.     

Bijlagen bij dit bericht

Sterke wachtwoorden
E-learning | VideoCollege 10 minuten