Woorden en emoji filteren met Twitter-zeef

17 november 2016 | Door redactie

Gebruikers van de Twitter-app kunnen de notificaties die zij te zien krijgen voortaan filteren op bepaalde woorden, woordgroepen en zelfs emoji. Op deze manier krijgen zij geen meldingen meer onder ogen met content die zij als ongewenst ervaren.

Instagram introduceerde onlangs al een woordfilter, Twitter (tool) doet nu hetzelfde. Met de nieuwe functie beslist u zelf of u bepaalde content niet meer te zien krijgt in de notificaties. Verschillende Twitter-gebruikers ervaren namelijk overlast op het microblog. Zij krijgen kwetsende berichten over etniciteit, leeftijd, seksuele geaardheid of handicaps te zien, of worden ongewild in conversaties betrokken over deze onderwerpen. Met de nieuwe functie kunt u de notificaties op Twitter filteren op woorden en zinnen, maar ook hashtags, gebruikersnamen en emoji.

Woordfilter voor notificaties Twitter

Het woordfilter op Twitter (tool) is in te stellen op zowel iOS- als Android-toestellen. Kijk hiervoor onder het kopje ‘Notificatie-instellingen’. Hier kunt u de woorden invullen die u niet meer wilt zien. Ook kunt u notificaties weren voor gesprekken waarin u bent getagd. Dit is later nog terug te draaien bij de Instellingen.