Hoe kunnen we YouTube slim inzetten?

26 juli 2019

Onze organisatie heeft al jaren een eigen YouTubekanaal. Zijn er nog handige nieuwigheidjes die we in onze socialmediastrategie kunnen gebruiken?

Met YouTube’s nieuwste functie Premières kunt u samen met uw volgers op hetzelfde moment een nieuwe video bekijken. Het lijkt op live streaming, maar in dit geval draait het om een vooraf gemaakte video. Door uw première aan te kondigen bij uw doelgroep, betrekt u hen meer bij speciale gebeurtenissen zoals evenementen of de lancering van nieuwe producten of diensten. Ook kunt u op verschillende manieren interactie creëren met uw volgers; zo kan men bijvoorbeeld reageren in de reguliere comment óf live met u chatten in de chatbox naast de video.

Melding

Hoe gaat het in zijn werk? Allereerst zullen de aangemelde volgers een melding krijgen. Dit gebeurt dertig minuten voordat uw première plaatsvindt. Zo kunnen uw volgers alvast klaar gaan zitten. Aangemelde kijkers ontvangen net voordat de première begint nog een tweede melding. Tijdens de eerste twee minuten van de première wordt er afgeteld tot de start. Zoals eerder benoemd, kunt u tijdens uw première chatten met uw kijkers. Zodra de video is afgelopen, blijft deze op uw kanaal staan als een normale video-upload. De URL van de weergavepagina wordt automatisch de URL van de YouTube-video.

Bel inschakelen

U kunt de weergave-pagina al eerder met uw volgers delen en een reminder sturen nét voordat de première live gaat. Vergeet niet om uw volgers erop te wijzen dat ze de bel inschakelen naast de subscribeknop. Zo krijgen ze automatisch bericht wanneer uw video live gaat.

Uitleganimatie

Geen idee wat voor video u wilt gaan inzetten? Denk aan een uitleganimatie, een bedrijfsfilm met een sfeerimpressie van uw organisatie (dronebeelden?) of een vlog waarin een medewerker zijn werkdag filmt voor een kijkje achter de schermen.