Rob Bertels

Rob Bertels

Rob is vennoot van het organisatieadviesbureau Holland Consulting Group. Hij is gespecialiseerd in leiderschap, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit en al bijna 25 jaar werkzaam als persoonlijke coach van (top)managers. Na afronding van zijn studie Bedrijfsrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden is hij een aantal jaren als intern organisatie-adviseur werkzaam geweest op het ministerie van Defensie, alwaar hij tal van organisatie-ontwikkelingen heeft begeleid. 

Vanaf 1989 is hij als extern organisatie-adviseur verbonden aan Holland Consulting Group en als zodanig betrokken geweest bij de begeleiding van strategie- en organisatieveranderingen in uiteenlopende organisaties. Daarmee heeft hij ruime ervaring opgedaan in de ondersteuning van cultuurverandering, teamontwikkeling en kwaliteits- en klantgerichtheidsprogramma's, gericht op een zichtbare en continue resultaatverbetering op met name afdelings- en teamniveau. 

Sedert 2000 is Rob Bertels als vennoot binnen Holland Consulting Group verantwoordelijk voor Holland Development Center, het onderdeel dat zich richt op de potentieelbeoordeling en -ontwikkeling binnen organisaties. Zijn expertise is inmiddels gelegen in de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van leiderschapsprogramma's, teamontwikkeling en het resultaatgericht coachen op organisatie -, team - en individueel niveau. In dit kader is hij intensief betrokken bij de persoonlijke coaching en begeleiding van leidinggevenden en de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap en effectiviteit. In de loop der jaren heeft hij reeds diverse malen over zijn ervaringen gepubliceerd. Hij is eindredacteur van de rubriek 'Persoonlijke Effectiviteit van Managementsite.