Windows-update met problemen voortaan teruggefloten

Het is in het verleden nog wel eens voorgekomen dat een Windows-update leidde tot vastlopende systemen bij gebruikers. Om dit in de toekomst te voorkomen, heeft Microsoft een manier bedacht om automatische updates die leiden tot problemen terug te draaien.

14 maart 2019 | Door redactie

Om Windowscomputers blijvend te voorzien van beveiligings-updates en patches, stuurt Microsoft regelmatig automatische updates rond. Zo ook voor Windows 10 (tools). Soms ontstaan na een update incompatibiliteitsproblemen, waardoor systemen van gebruikers niet goed meer functioneren. Dat leidde tot veel ongenoegen en – in het geval van organisaties – tot kosten omdat medewerkers een bepaalde periode niet konden werken. Dat deed de naam van Microsoft geen goed, en daarom gaat het softwarebedrijf proberen problematische updates automatisch terug te draaien (tool) als er na installatie van de update opstartproblemen zijn ontstaan.

30 dagen om probleem te verhelpen

Nadat Microsoft een al geïnstalleerde update verwijderd heeft, krijgt de gebruiker daar een melding van. Vervolgens neemt Microsoft 30 dagen de tijd om het probleem te verhelpen. Gedurende die periode wordt de update dus niet opnieuw aangeboden voor automatische installatie. Daarna zou het euvel hersteld moeten zijn, en verschijnt de update weer in de lijst voor automatisch te installeren updates.