LinkedIn-phishingmail lijkt gevaarlijk echt

8 juni 2016 | Door redactie

LinkedIn stuurt veel e-mails naar gebruikers, maar wees heel erg op uw hoede als u zo’n bericht krijgt. Er circuleren phishingmails waarvan LinkedIn de afzender lijkt. De phishingmail lijkt niet van echt te onderscheiden omdat er persoonlijke informatie in verwerkt is van het LinkedIn-lid dat de mail ontvangt.

Ontvangt u een mail van LinkedIn kijk dan goed of u niet met phishing te maken heeft. Verschillende LinkedIn-leden hebben namelijk een phishingmail gehad met daarin het verzoek om een openstaande rekening te betalen. In de mail worden de voornaam, de achternaam, de werkgever en de functie van de ontvanger genoemd. Deze gegevens komen van het LinkedIn-profiel, waardoor de mail authentiek lijkt. 

Word-bestand verbergt virus

Krijgt u deze phishingmail ook, verwijder die dan meteen. Wat u vooral niet moet doen, is de bijlage openen. Dit is een Word-bestand waar de criminelen achter de mail een virus in hebben verborgen. Zodra u het bestand opent, installeert dit virus zich op uw computer en gaat het op zoek naar bankgegevens.