Schot in snellere betaling mkb

18 mei 2016 | Door redactie

Het niet tijdig uitbetaald krijgen van openstaande facturen is voor veel mkb-ondernemingen een grote ergernis, die ook financiële gevolgen kan hebben. Het samenwerkingsverband Betaalme.nu moet hierin verandering brengen. Onlangs sloten zeven grote ondernemingen en organisaties zich aan bij betaalme.nu.

Het samenwerkingsverband ging vorig jaar van start. Het moet bewerkstelligen dat het mkb niet eindeloos op betaling hoeft te wachten. Ondernemingen en organisaties die zich aansluiten bij Betaalme.nu doen dan ook de toezegging binnen dertig dagen te betalen. Een spoedige betaling van openstaande facturen (tool) stimuleert de economische groei en werkgelegenheid in Nederland. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt het initiatief.

Betaalme.nu streeft naar vijfhonderd ondernemingen

De banken ABN AMRO en ING en de pensioenfondsen ABP en APG hebben zich aangesloten bij het initiatief. Ook Cargill, Enexis en Gasunie zijn toegetreden. Inmiddels maken daardoor nu achttien grote partijen zich sterk voor kortere betaaltermijnen. Het streven is dat binnen vijf jaar de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet aan Betaalme.nu, zodat er circa € 2,5 miljard uit openstaande facturen (e-learning) vrijkomt voor het mkb.

Bijlagen bij dit bericht

Factureren met BTW-berekening
E-learning | VideoCollege 24 minuten