Snellere betaling dankzij Betaalme.nu

16 december 2015 | Door redactie

Onlangs is Betaalme.nu van start gegaan. Dit is een nieuw online samenwerkingsverband van een aantal private partijen die willen bevorderen dat grote organisaties de facturen van het mkb sneller betalen. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt dit plan.

Grote organisaties die zich aansluiten bij Betaalme.nu zullen de factuur (tool) van uw organisatie binnen dertig dagen betalen. Dit betekent dat uw organisatie deze liquide middelen eerder in handen heeft. Dit is gunstig voor de boekhouding, want hierdoor verbetert de cashflow (tool) en het werkkapitaal (tools). Deze verbetering is voor veel mkb-organisaties een welkome vooruitgang, want liquide middelen zijn op dit moment vaak lastig te verkrijgen.

Elektronisch factureren is noodzakelijk

Als uw organisatie de factuur verstuurt naar een organisatie die deelneemt aan Betaalme.nu, zal deze de factuur sneller betalen. Deze voorspoedige betaling wordt gerealiseerd door de toepassing van ketenfinanciering of door de factuur simpelweg sneller goed te keuren. Elektronisch factureren is een randvoorwaarde voor beide methoden.

Stel gratis uw vraag over factureren

Is er binnen uw organisatie een vraag over factureren, dan kan deze gratis voorgelegd worden aan de adviseurs van de adviesdesk. Binnen één werkdag formuleert één van de adviseurs een reactie en binnen vijf werkdagen een antwoord op maat. Stel direct een vraag.