Nieuw en gratis financieringsplatform voor mkb'ers

15 juni 2018 | Door redactie

Dit jaar nog komt er in Nederland een nieuw en gratis financieringsplatform voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) bij. ING wordt namelijk partner van een al bestaand Brits kredietplatform: Funding Options. Door deze verbintenis wil het Britse platform doorbreken op de Nederlandse ondernemersmarkt.

Op dit moment kan het mkb al via allerlei platforms financiering krijgen voor investeringen in innovaties. Maar financiering voor de FinTech sector is lastiger te putten uit een totaal bancair pakket (tools). Funding Options is er speciaal voor financiering van deze vernieuwende financiële diensten. Bijzonder aan het platform is dat het via algoritmes financiering op maat kan aanbieden: het vergelijkt aanbiedingen voor specialistische financieringsmogelijkheden, zoals werkkapitaal (tools), leasing en debiteurenfinanciering (tool). Het platform zal later dit jaar worden gelanceerd in Nederland en is gratis voor mkb-ondernemers. 

Financieringsplatform voor FinTech start-ups

ING zegt als eerste Nederlandse bank dit financieringsplatform voor zowel eigen, als concurrerende financieringsmogelijkheden aan te bieden.Ter ondersteuning van de FinTech start-ups bestond er al wel het platform  InnovationHub op de website van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Dat platform biedt de start-ups van financiële diensten of producten de gelegenheid om vragen te stellen over procedures en regelgeving.