Nationale feestdagen toevoegen aan Outlook-agenda

24 december 2019 | Door redactie

Aan het begin van het jaar heeft u niet alle data van de landelijke feestdagen in uw hoofd zitten. Lastig, want dit kan voor verwarring zorgen in uw agenda. U kunt dit voorkomen door in uw Outlook-agenda alle feestdagen in één keer vast te leggen.

Het is niet voor elke werknemer duidelijk welke feestdagen officiële vrije dagen zijn en welke niet. Vooral 5 mei en Goede Vrijdag zorgen vaak voor verwarring. Dat kan vervelend uitpakken, denk maar eens aan een zakelijke afspraak die later op een feestdag blijkt te vallen. Ook wilt u er niet op het laatste moment achter komen dat er een feestdag vlak voor uw strakke deadline valt. Op welke feestdagen u wel en niet vrij bent, kunt u terugvinden in de cao. Maar dan moet u natuurlijk wel weten dat er überhaupt een feestdag aankomt.

Feestdagen vastleggen in Outlookagenda

In Outlook zit een standaardoptie waarmee u de feestdagen niet meer over het hoofd kunt zien. U gaat als volgt te werk: open Outlook en kies rechtsboven voor het tabje ‘Bestand’. Klik vervolgens op ‘Opties’. In het venster dat nu opent, ziet u links een keuzemenu staan. Klik daarin op de derde optie van boven: 'Agenda'. In het midden van het venster ziet u nu ‘Agenda-opties’ staan. Selecteer vervolgens ‘Feestdagen toevoegen’.

Outlook kent ook alle buitenlandse feestdagen

Er verschijnt nu een lijst met landennamen. Als u Nederland aanvinkt en op OK drukt, importeert Outlook alle Nederlandse feest- en vrije dagen in uw agenda. Neem maar een kijkje, daar staan ze allemaal. Nu kunt u dus niet langer per ongeluk een afspraak plannen op Tweede Pinksterdag. Heeft u contacten in het buitenland en vindt u het nuttig om ook de data van hun feestdagen te weten, dan kunt u de handeling herhalen voor andere landen.

Meer informatie over de rechten en plichten rondom feest- en gedenkdagen vindt u in de toolbox Zorg voor goede afspraken over feestdagen en werk.

Bijlagen bij dit bericht

Outlook als crm-systeem gebruiken
Tools | Stappenplannen