Moeten we bijna-ongevallen ook ergens melden?

24 juli 2019

In ons magazijn hadden we onlangs bijna een arbeidsongeval. Gelukkig kwam onze medewerker met de schrik vrij. Moeten we hier nog niets mee?

Van bijna-ongevallen kunt u veel leren zonder de nadelen van echte arbeidsongevallen. De basisoorzaken van bijna-ongevallen zijn vaak hetzelfde als van echte ongevallen. Nogal eens blijkt bij een ernstig ongeval dat er een reeks aan incidenten en bijna-ongevallen aan voorafging, maar dat niemand ingreep. Bovendien geven bijna-ongevallen aanwijzingen welke factoren ongelukken voorkomen.

Patronen

Het is dus van belang dat u de bijna-ongevallen in uw organisatie registreert, zodat u een overzicht heeft en eventuele patronen kunt ontdekken. Als het goed is, heeft uw organisatie een meldingsformulier voor arbeidsongevallen. Met een paar kleine aanpassingen kunt u zo’n formulier ook geschikt maken voor het melden van bijna-ongevallen. Het formulier voor een bijna-ongeval moet een beschrijving geven van het voorval, van de oorzaken en aangeven waarom er uiteindelijk toch niets (ernstigs) is gebeurd. Het formulier moet voldoende informatie geven voor de analyse, maar niet zo lang zijn dat de medewerkers er veel tijd aan kwijt zijn. Het is handig om even te experimenteren met verschillende versies. De direct leidinggevenden hebben een belangrijke rol bij het stimuleren van het melden van bijna-ongevallen. Zij moeten een werksfeer zien te creëren waarbij hun medewerkers bijna-ongevallen melden, zonder angst voor consequenties.