Meer ongelukken met de auto van de zaak

31 oktober 2016 | Door redactie

Waarschuw werknemers met een auto van de zaak op het gevaar van het gebruik van een smartphone onder het rijden. Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt namelijk dat het totale aantal verkeersclaims gestegen is.

Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantal schadeclaims dat is ingediend na ongevallen met particuliere auto’s in 2015 met 8% is toegenomen ten opzichte van 2014. Het totale aantal verkeersclaims – dus ook een- en tweezijdige aanrijdingen met vrachtauto’s, bestelbusjes en leaseauto’s – steeg met 6,5%.

Gebruik smartphone lijkt grootste boosdoener

De grootste boosdoener lijkt volgens het Verbond van Verzekeraars het gebruik van de smartphone onder het rijden. Daarnaast wijst het verbond de verouderde infrastructuur op sommige plekken aan en de verminderde handhaving van de verkeersveiligheid door de politie als oorzaken van de toename van ongelukken.

Wees bewust (on)bereikbaar onderweg

Wijs werknemers met een auto van de zaak (nogmaals) op de gevaren van afleiding door smartphone of social media onder het rijden. Naast een fikse verkeersboete, riskeren zij ook hun veiligheid en die van andere weggebruikers. Laat werknemers met een auto van de zaak (tools), bewust kiezen wanneer zij wel en niet bereikbaar zijn en zorg ervoor dat ook de werknemers op kantoor daar rekening mee houden.