Geldboek moet ondernemers financiële kennis bijbrengen

9 april 2018 | Door redactie

Een nieuwe versie van het Geldboek voor Ondernemers is online verschenen. Ondernemers vinden in het boek informatie over verschillende financieringsvormen, administratie, oplossingen bij geldproblemen, belastingen en inkomensondersteunende maatregelen.

Het is de elfde editie van het boek dat in 2003 voor het eerst is verschenen. De informatie in de publicatie moet ondernemers helpen meer grip op hun financiën te krijgen. Het Geldboek voor Ondernemers is uitgegeven door de Kamer van Koophandel (KvK), het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Zuidweg & Partners, Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie en Stichting BKR.

Beter presteren mét financiële kennis

Uit onderzoek van de KvK blijkt dat de helft van alle ondernemers in Nederland onzeker is over hun financiële kennis. Toch betrekken ruim vier op de tien ondernemers niemand bij hun financiën en administratie. Met het Geldboek willen de uitgevers ondernemers helpen om zicht te krijgen op hun financiën. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat ondernemers mét kennis van geldzaken beter presteren dan ondernemers die daaraan twijfelen.

Informatie in nieuwe uitgave uitgebreid

De KvK stelt dat de voorlaatste versie 220.000 keer gedownload is. In het jaar ervoor is het boek negentigduizend keer opgevraagd. In de nieuwe uitgave is de informatie uitgebreid met hoofdstukken over pensioenen (tool), verzekeringen en kredietregistratie opgenomen. Het boek is te downloaden via de site van de KvK.