Wetsvoorstel dga-pensioen pas in 3e kwartaal

12 mei 2016 | Door redactie

Het wetsvoorstel dat het pensioen in eigen beheer moet hervormen, wordt pas in het derde kwartaal naar de Tweede Kamer gestuurd. De invoering van de wet in januari 2017 lijkt hiermee onwaarschijnlijk te zijn geworden.

Het wetsvoorstel dat het pensioen in eigen beheer voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) op de schop moet nemen, staat op een lijst van nog te verwachten wetsvoorstellen die staatssecretaris Wiebes van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het wetsvoorstel Alternatieve vormgeving pensioen in eigen beheer wordt verwacht in het derde kwartaal van 2016. Eerder zei de minister nog voor de zomer met het wetsvoorstel te willen komen omdat hij hoopt op een ingangsdatum van 1 januari 2017. Het is dus zeer de vraag of die datum nog gehaald gaat worden.

Langere tijd om keuzes te maken

Hoewel het al nagenoeg zeker lijkt dat er een definitief einde komt aan het pensioen in eigen beheer, moet de staatssecretaris nog veel details uitwerken. Abonnees van BV Rendement kunnen in het meinummer, dat op 17 mei verschijnt, alles lezen over het verwachtte wetsvoorstel en de keuzes die de dga moet maken voor zijn pensioen in eigen beheer. Heeft u nog geen abonnement, sluit dan nu een proefabonnement af.