Uitstel oplossing pensioen in eigen beheer

1 juni 2016 | Door redactie

De hervorming van het pensioen in eigen beheer is officieel uitgesteld nu staatssecretaris Wiebes van het ministerie van Financiën dit in een brief heeft bevestigd. De staatssecretaris heeft aangegeven dat hij uiterlijk vóór het zomerreces van 2017 zijn uiteindelijke keuze voor een oplossingsrichting bekendmaakt.

Eerder werd al duidelijk dat de oplossing voor het pensioen in eigen beheer waarschijnlijk langer op zich zou laten wachten dan gepland. Zo gaf de staatssecretaris aan dat hij naast extra tijd om een keuze te maken voor een oplossingsrichting, ook tijd nodig heeft om enkele technische vragen die tijdens het algemeen overleg zijn gesteld te beantwoorden. Van de commissieleden kreeg Wiebes daarnaast de opdracht mee om een breed draagvlak te creëren voor zijn uiteindelijke keuze. Ook dit proces duurt langer dan verwacht en is daarom nog niet afgerond.

Keuzes dga voor pensioen in eigen beheer

Dat er een definitief einde komt aan het pensioen in eigen beheer, lijkt ondanks het uitstel een feit. Abonnees van BV Rendement worden op de hoogte gehouden van het proces en lezen meer over de keuzes die de dga moet maken voor zijn pensioen in eigen beheer. Heeft u nog geen abonnement, sluit dan nu een proefabonnement af.