Nederlands betalingsverkeer razendsnel

9 juni 2017 | Door redactie

Met de Nederlandse uitvinding van fintech-bedrijf Sowdan, de zogenoemde Sowdan app, kunnen 24 uur per dag en 7 dagen per week betalingen worden gedaan. Inmiddels is ook ABN Amro als vierde bank op deze app aangesloten. Daarmee is 95% van het Nederlandse bankenverkeer gedekt en razendsnel: overboekingen vinden binnen één minuut plaats.

De Sowdan app is één van de nieuwere betaalwijzen (tool). De gebruiker voert na aanmelding een bedrag en rekeningnummer in. Na een druk op de verzendknop bevestigt de gebruiker de betaling bij de eigen bank via iDEAL. Het geld wordt dan direct overgeboekt en is direct te besteden. Naast de ABN Amro zijn ook Rabobank, ING en SNS bank op de app aangesloten en worden real-time betalingen uitgevoerd. Bij normale banken kan het twee tot drie dagen duren voordat geld is overgeboekt. Dankzij deze nieuwe betaalmogelijkheid is Nederland binnen Europa één van de snelste ‘overboekingslanden’, zeker nu de grote Nederlandse banken ook aan dit project verbonden zijn. Al vaker werken de grote banken samen aan betaaldiensten.

App is gratis voor iOS en Android

De app is gratis aan te vragen met een betaalverzoek of een betaalopdracht en slechts één van de partijen hoeft de app te downloaden. Om iets over te maken met deze app zijn geen cardreader of ingewikkelde codes nodig. Met een betaalverzoek kan iedereen gemakkelijk via WhatsApp geld terugvragen. Dat staat dan binnen één minuut bij de ontvanger op de rekening.

 

.