Per 2019 S&O-uren niet meer doorgeven via een S&O-verklaring

6 oktober 2017 | Door redactie

De eerder aangekondigde wijziging in de subsidieaanvraag voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is op Prinsjesdag aangevuld met een wijziging in de melding van de speur- en ontwikkelingsuren (S&O-uren).

Bij een S&O-verklaring zit een administratieplicht. Vanaf de start van de S&O-werkzaamheden moeten werkgevers bijhouden welke activiteiten er plaatsvinden. Een werkgever die WBSO-subsidie ontvangt in het boekjaar 2017 meldt vóór 1 april 2018 hoeveel S&O-uren (en eventuele kosten en uitgaven) er in 2017 per S&O-verklaring zijn gemaakt. Werkgevers die in 2018 gebruikmaken van de WBSO-regeling kunnen deze S&O-uren in 2019 op een eenvoudige manier doorgeven aan RVO.nl.

Eén melding voor alle verklaringen

De melding per S&O-verklaring maakt per 2019 plaats voor één melding voor alle S&O-verklaringen (tool) uit 2018. Deze administratieve lastenverlichting geldt dus niet voor de S&O-uren uit 2017. Zelfstandige ondernemers hoeven de S&O-uren alleen te melden als zij minder dan 500 S&O-uren hebben gemaakt in een boekjaar.