Percentages WBSO voor 2024 hetzelfde

19 september 2023 | Door redactie

De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) is een van de belangrijkste subsidieregelingen van Nederland die innovatieve organisaties moet helpen. Vooral Nederlandse mkb-ondernemingen maken er dankbaar en veel gebruik van. Voor 2024 blijven de percentages hetzelfde.

Dankzij de WBSO kunnen organisaties een vermindering van de af te dragen loonheffingen krijgen als zij kosten maken en uitgaven doen ten behoeve van speur- en ontwikkelingswerk. Via de WBSO-regeling (tool) kunnen organisaties onderzoek doen naar nieuwe innovaties en ideeën die tot succesvolle producten en diensten moeten leiden. Het financiële voordeel van de WBSO verloopt via twee schijven. Organisaties kunnen in 2024 in de eerste schijf 32% (2023: 32%) van hun S&O-(loon)kosten tot en met € 350.000 aftrekken van de loonbelasting. Voor starters geldt hier 40% (2023: 40%). Komen de S&O-(loon)kosten boven de € 350.000, dan geldt de tweede schijf. Daarvoor geldt in 2024 een onveranderd tarief van 16%.

WBSO-regeling is erg populair

Dankzij de WBSO-subsidie zijn er in 2022 vooral investeringen gedaan in slimme en duurzame energie-oplossingen en kent een grote populariteit. Om voor een WBSO-subsidie in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de regeling uit namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. U kunt een aanvraag indien via mijnrvo.nl.

Download de belangrijkste Prinsjesdagstukken in pdf, zodat u snel de achtergrondinformatie bij de hand heeft.

Bijlagen bij dit bericht