Tarieven afdrachtvermindering WBSO 2018 bekend

29 december 2017 | Door redactie

Steeds meer organisaties weten de weg naar de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) te vinden. Het kabinet stelt jaarlijks in het Belastingplan het budget voor de WBSO vast. Het budget voor de WBSO in 2018 is € 1.163 miljoen, dat was in 2017 € 1.205 miljoen.

De WBSO heeft betrekking op alle kosten van research & development (tools) en is bedoeld voor organisaties, starters en zelfstandigen die zich bezighouden met technisch wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten, productieprocessen of apparatuur. Organisaties kunnen in dat geval korting krijgen op de af te dragen loonbelasting / premie volksverzekeringen en eindheffing over het loon van de werknemers die zich met dit onderzoek bezighouden. De voordeelpercentages en de schijflengtes blijven in 2018 gelijk aan die van 2017 op één uitzondering na: alleen de afdrachtvermindering over meer dan € 350.000 (het grensbedrag van de eerste schijf) verlaagt van 16% in 2017 naar 14% in 2018. 

Verlaging nodig door populariteit WBSO

De WBSO is inmiddels zo populair dat de kosten de pan uit rijzen. Om de WBSO aan te passen aan het beschikbare budget van € 1.163 miljoen in 2018 is de genoemde verlaging van het voordeelpercentage ingevoerd. Een S&O-aanvraag (tool) moet uiterlijk één maand voorafgaand aan de start van de werkzaamheden worden ingediend (tool) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Stel uw vraag aan de Adviesdesk

Heeft u vragen over de WBSO-regeling, dan kunt u deze gratis stellen aan de adviseurs van de adviesdesk. U ontvangt binnen één werkdag reactie en binnen vijf werkdagen een antwoord op maat. Stel direct uw vraag