Politie pakt gebrekkig systeem aan na signalen COR

27 november 2017 | Door redactie

De politie maakt miljoenen vrij voor het repareren van het volgsysteem in auto’s. De centrale ondernemingsraad (COR) van de nationale politie had de ICT-problemen eerder al aangekaart.

Het huidige volgsysteem in politieauto’s schiet tekort. Agenten overschrijden bijvoorbeeld regelmatig de gestelde aanrijtijd vanwege niet goed werkende navigatieapparatuur. Daarom maakt de politie bijna € 5 miljoen vrij voor het verbeteren van het ingebouwde plaatsbepalingssysteem (PBS) in politieauto’s. De COR stuurde samen met de Amsterdamse politiechef eerder dit jaar al een brandbrief aan de top van de landelijke politie om het systeem te laten repareren. Dat gaat nu gebeuren: de systemen worden landelijk gesynchroniseerd en vier keer per jaar geüpdatet. Bovendien komen er 400 nieuwe navigatiesystemen voor politievoertuigen.

ICT-problemen leiden tot werkstress

De COR ondernam niet alleen actie door een brandbrief te sturen, maar liet ook een onderzoek uitvoeren naar de stand van de ICT binnen de politieorganisatie. De conclusie was dat de vernieuwingen zo’n € 52,5 miljoen zouden kosten. De COR vertegenwoordigde zijn achterban op deze manier goed, die door de ICT-problemen kampt met een hoge werkdruk, die werkstress tot gevolg heeft. Werkstress is een vorm van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) (tools). Dit is de belangrijkste vorm van werkgerelateerd ziekteverzuim in Nederland. 

Bijlagen bij dit bericht

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
E-learning | VideoCollege 12 minuten