Nationale Traploopweek staat weer voor de deur

31 maart 2016 | Door redactie

Van maandag 11 april 2016 tot en met vrijdag 15 april 2016 vindt de tiende editie van de Nationale Traploopweek plaats. Het Diabetes Fonds vraagt met deze week aandacht voor diabetesbestrijding.

Werknemers die voldoende bewegen (tool), lopen minder gezondheidsrisico’s (tool). Voor wie veel achter een bureau werkt, is het echter nog niet zo eenvoudig om lichamelijk actief te blijven. Om werknemers meer te laten bewegen, organiseert het Diabetes Fonds jaarlijks de Nationale Traploopweek. Traplopen kan als toegankelijke vorm van beweging helpen om de negatieve gezondheidseffecten te verminderen.

Werkgevers kunnen zich aanmelden voor Traploopweek

De Nationale Traploopweek start dit jaar op maandag 11 april. In organisaties die deelnemen aan de week nemen werknemers een week lang de trap om van de ene verdieping naar een andere verdieping te komen. Werkgevers die zich aanmelden voor de Traploopweek, ontvangen communicatiemiddelen waarmee ze hun werknemers kunnen stimuleren om zich op de trap te begeven, in plaats van stil te staan in de lift.

Maak het trappenhuis aantrekkelijk

Het Diabetes Fonds geeft op zijn website alvast een aantal tips om traplopen te bevorderen, bijvoorbeeld het ophangen van posters met daarop de gezondheidsvoordelen van traplopen, het beperken van het aantal liften, het aantrekkelijk maken van het trappenhuis door muziek en kunst en het plaatsen van pijlen naar dit trappenhuis.
De kans op diabetes type 2 neemt fors toe bij onvoldoende beweging. Dit bleek onder meer uit een recent onderzoek van Universiteit Maastricht naar de relatie tussen zitten en diabetes type 2.