Stimuleer werknemers om te fietsen

13 mei 2015 | Door redactie

Volgende week is het ‘Fiets naar je werk week’. Door werknemers te stimuleren om met de fiets (een deel van) hun woon-werkverkeer af te leggen, bevordert u hun gezondheid en kan uw werkgever ook nog een goed doel steunen.

Met de fiets naar kantoor komen zorgt voor een dagelijkse dosis lichaamsbeweging. Het is gezond als werknemers van uw organisatie in plaats van de auto of het openbaar vervoer de fiets pakken. Als werkgever kunt u verschillende maatregelen treffen om fietsen voor werknemers aantrekkelijk te maken. Eén van die maatregelen is meedoen aan de ‘Fiets naar je werk week’ van 18 tot 23 mei 2015. Werknemers kunnen zich tijdens die week laten sponsoren en zo een goed doel steunen door op de fiets naar hun werk te komen.

Halverwege is ook een prestatie

Voor veel werknemers is de afstand tussen hun huis en werk te groot om deze volledig met de fiets af te leggen. Zij kunnen bijvoorbeeld tot een treinstation of tramhalte halverwege fietsen of met de fiets naar een carpoolplek gaan. Op die manier komen er minder werknemers met de auto en dat is niet alleen goed voor de gezondheid van werknemers, maar ook voor het milieu.

Teampagina om goed doel te steunen

Uw organisatie kan via de website fietsnaarjewerkweek.nl een teampagina aanmaken. U ontvangt dan een communicatiepakket met posters, leaflets en een e-mailing. Als werknemers zich laten sponsoren voor elke kilometer die zij fietsen, kunnen zij bovendien een fiets bij elkaar verdienen voor een kind dat in armoede leeft en dus niet met de fiets naar school kan. Voor elke € 150 die uw organisatie bij elkaar fietst, krijgt er één kind de kans om naar school te gaan met de fiets.