Zoekfunctie in Outlook spoort oude e-mail snel op

25 oktober 2023 | Door redactie

De inbox in Outlook barst vaak van de e-mails. De boel bijhouden en af en toe ordenen, kan door e-mails te sorteren en te verplaatsen naar mappen. Maar het blijft toch een beetje vechten tegen de bierkaai. Die grote hoeveelheid mails is vooral vervelend bij het zoeken naar een specifiek mailtje.

Door het aantal e-mails in Outlook kan het nog knap lastig zijn om een oud mailtje terug te vinden. Zoeken kan natuurlijk met de standaard zoekfunctie in het programma, te vinden in de blauwe werkbalk of met de sneltoetsen Ctrl + E of Alt + Q. In deze zoekfunctie zijn verschillende zoekfuncties eerder samengevoegd. Dat maakt het vinden van berichten, contacten en functies eenvoudiger en sneller.

Voorgestelde acties en geavanceerd zoeken

Bij het invullen van een zoekterm verschijnen er direct suggesties zoals 'Beste overeenkomst', 'Aanbevolen zoekopdrachten', 'Mogelijke overeenkomsten', 'Acties' of 'Hulp'. Zelfs zonder het invullen van een zoekterm verschijnen er opties, bijvoorbeeld 'Aanbevolen zoekopdrachten', 'Onlangs gebruikte acties' en 'Voorgestelde acties'. Door op het pijltje naast het zoekscherm te klikken, verschijnen er extra zoekfilters en de mogelijkheid om meer opties toe te voegen. Bij ‘Geavanceerde zoekopties’ zijn er meer filters aan te klikken om in te zoeken.

Op de 'oude' manier

De ‘oude’ manier van zoeken en e-mails terugvinden, is in Outlook ook nog beschikbaar. Deze functie verschijnt door tegelijk de toetsen Ctrl, Shift en F in te drukken. Er verschijnt dan een zoekscherm. Klik op ‘Bladeren’ in het zoekscherm om in meerdere mappen te zoeken. Vink de mappen aan, typ in het veld ‘Zoeken naar de tekst’ de zoekterm en klik op ‘Nu zoeken’. Taken, contactpersonen (tool) en afspraken zijn ook in dit zoekscherm zo gevonden door bij ‘Berichten’ op het pijltje te klikken.