Dropbox zet cloudbestanden straks op uw pc

29 april 2016 | Door redactie

Nog even geduld en u kunt Dropbox gebruiken als een soort lokale schijf op uw pc. De opslagdienst heeft bekendgemaakt dat hun cloudbestanden zich in de nabije toekomst gaan gedragen alsof u ze op uw computer heeft opgeslagen. Ze zijn gewoon zichtbaar op uw schijf en worden automatisch uit de cloud gehaald als u erop klikt.

Dropbox broedt op een functie die het mogelijk maakt om ruimte te besparen op uw pc, zonder dat u het gemak verliest van een bestand dat op de schijf is opgeslagen. Het project van de opslagdienst (tool) heeft de naam Infinite meegekregen. Bestanden die u in Dropbox opslaat, zijn straks gewoon te vinden in een map op uw lokale schijf, maar in werkelijkheid staan ze in de cloud. Zodra u op zo´n bestand klikt, wordt dat automatisch gedownload vanuit de cloud. U merkt er dus niets van dat het bestand niet lokaal is opgeslagen op uw apparaat.

Infinite in de testfase

In de periode voorafgaand aan Infinite moest u een bestand handmatig opslaan voordat u ermee kon werken. Die tussenstap is er nu uit gehaald; zodra u een Dropbox-bestand opent, wordt dat automatisch opgeslagen op uw computer zodat u er meteen mee aan de slag kunt. Op dit moment bevindt de Infinite-functie zich in de testfase. Het is nog niet bekend wanneer Dropbox Infinite lanceert.