iOS 10 gaat anders om met homescreen

13 september 2016 | Door redactie

Bezitters van een iPhone 5 of hoger, een iPad 4 of iPad mini 2 kunnen op 13 september de update van besturingssysteem iOS verwachten. Versie 10 heeft een paar grote aanpassingen in petto, waarvan de belangrijkste een nieuwe omgang met het ontgrendelscherm is.

Apple komt met een update van het besturingssysteem. Versie iOS 10 is alweer aan de beurt, en een van de belangrijkste wijzigingen is de manier waarop iPhone of iPad ontgrendeld kunnen worden. Bezitters van een iPhone 6 kenden het verschijnsel al, maar na installatie van de nieuwe versie van het besturingssysteem kunnen ook de gebruikers van de iPhone 5s voortaan ontgrendelen via de combinatie homeknop/vingerafdruk. Dat scheelt een handeling. Bezitters van de iPhone 5 vallen wel binnen de groep die een update krijgt, maar omdat de vingerafdrukscanner in die typen nog niet was ingebouwd, blijven zij gewoon ontgrendelen met de combinatie homeknop/pincode.

Slimmere notificaties

Een ander nieuwtje zijn de ‘slimmere’ notificaties. Die bestaan niet langer uit hooguit een paar tekstregels, maar kunnen ingewikkelde informatie visualiseren. Apple geeft zelf het voorbeeld van een taxi-app; de notificatie zou dan kunnen bestaan uit een kaartje met de locatie van de taxi. Om dit mogelijk te maken, moet een app wel iOS 10 ondersteunen.